Sosyal Medya

Dünya

Kerry Moskova’da Türkiye'yi konuşacak

ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin yarınki Moskova ziyaretinde Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından Türkiye ile gerilimin giderilmesini ele alacağı bildirildi.



Beyaz Saray, ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry’nin Moskova’ya yapacağı ziyarette,hava sahasını ihlal eden Rus savaÅŸ uçağının düşürülmesinin ardından Türkiye ile gerilimin giderilmesini ele alacağını bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın brifinginde, 24 Kasım’da Suriye hava sahasından Türkiye tarafına geçen Rus uçağının Türk hava kuvvetleri tarafından düşürülmesinin ardından Türkiye ile Rusya arasındaki yükselen tansiyona iliÅŸkin soruları yanıtladı.

ABD BaÅŸkanı Barack Obama’nın uçağın düşürülmesinin ardından her iki ülkenin liderine tansiyonun düşürülmesine dair adımlar atılması Ã§aÄŸrısında bulunduÄŸunu hatırlatan Earnest, “Olayın meydana gelmesinden sonraki haftalarda gözle görülür bir ÅŸekilde tansiyonun yükseldiÄŸini görmedik. Bu, bu konudaki (tansiyonun yükseltilmemesi) iyimserliÄŸi gösteriyor. Bakan Kerry’nin yarın olacağı Moskova’da, Rusya'nın Türklerle tansiyonu düşürmesine ihtiyaç olduÄŸunu Devlet BaÅŸkanı Putin ile ele alacağından eminim” diye konuÅŸtu.

Rusya’nın, ABD’nin liderliÄŸindeki DAEÅž’e karşı oluÅŸturulan koalisyona dahiliyetinin bu tansiyonun düşürülmesinde iyi bir yöntem olabileceÄŸini dile getiren Earnest, bu adımın Rusya’nın DAEÅž ile mücadele çabalarına ciddi ölçüde dahil olmasını beraberinde getireceÄŸini kaydetti. Earnest, ancak DAEÅž ile mücadelede Rusya’nın kendilerini yeterince memnun edecek giriÅŸimde bulunmadığını vurguladı.

ABD DışiÅŸleri Bakanlığından daha önce yapılan açıklamada, Kerry'nin yarın, Putin ve Lavrov ile Suriye'de siyasi geçiÅŸ süreci ve terör örgütü DAEÅž'in yenilgiye uÄŸratılması konusundaki Ã§abalar ile Ukrayna konusu ve bununla baÄŸlantılı Minsk AnlaÅŸması'nın uygulanmasına olan ihtiyacı ele alacağı bildirilmiÅŸti. 

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.